«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Με ανάλυση DNA οι... πρωταθλητές

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ... "ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ" ΣΑΣ
Με ανάλυση DNA οι... πρωταθλητές

Η ανάλυση σάλιου παιδιών ηλικίας από 6 έως 10 ετών φανερώνει αν αυτά διαθέτουν τα συγκεκριμένα γονίδια τα οποία δείχνουν τα αθλήματα στα οποία έχει προδιάθεση το παιδί, δηλαδή αν θα πρέπει να ασχοληθεί με το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, την κολύμβηση, το δρόμο αντοχής κλπ. Έτσι, γνωρίζοντας την προδιάθεση οι γονείς θα μπορούν να κατευθύνουν το παιδί στο άθλημα που του ταιριάζει γονιδιακά.
Η μέθοδος αυτή, που εφαρμόστηκε στις ΗΠΑ σε 500 παιδιά, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως από τον καθηγητή γενετικής του Πανεπιστημίου του Yale Μάριο Καμπούρη στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Αθλητιάτρων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 13-14 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αθλητίατρος και διευθυντής του Αθλητιατρικού Κέντρου Εθνικών Ομάδων Στίβου Βόρειας Ελλάδας, Νίκος Μαλλιαρόπουλος, με την ταυτοποίηση του DNA εντοπίστηκαν τα 10 γονίδια αθλητικής απόδοσης τα οποία δείχνουν την προδιάθεση του ανθρώπου για συγκεκριμένα αθλήματα. «Αυτό όμως», πρόσθεσε, «δεν σημαίνει ότι όποιος έχει αυτά τα γονίδια θα γίνει αθλητής υψηλού επιπέδου.
Σε αυτό παίζουν ρόλο και διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Μπορούν όμως οι γονείς να κατευθύνουν τα παιδιά σε συγκεκριμένα αθλήματα που τους ταιριάζουν». Η μέθοδος θα αρχίζει να εφαρμόζεται στη χώρα μας το 2009 σε ιδιωτικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και θα κοστίζει 100 ευρώ.

Αποκατάσταση βλαβών στους χόνδρους

Επανάσταση στην αποκατάσταση των βλαβών των χόνδρων έφερε η μεταμόσχευση αυτόλογων χονδροκυττάρων η οποία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται την τελευταία πενταετία. Με μία αρθροσκοπική επέμβαση λαμβάνονται κύτταρα από υγιή χόνδρο, καθώς και λίγο αίμα από τον ίδιο τον ασθενή και αποστέλλονται σε κέντρα του εξωτερικού όπου γίνεται καλλιέργειά τους .
Στη συνέχεια, τα καλλιεργημένα υγιή χονδροκύτταρα με μία δεύτερη επέμβαση (χειρουργική ή αρθροσκοπική) και αφού καθαριστεί ο χόνδρος από τη βλάβη, εμφυτεύονται στο σημείο αυτό. Αυτά επισήμανε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο χειρουργός-ορθοπεδικός και συνεργάτης του Αθλητικού Κέντρου Εθνικών Ομάδων, Μανώλης Παπακώστας, τονίζοντας ότι η μέθοδος αυτή κατέρριψε την παραδοχή ότι οι βλάβες στους χόνδρους δεν αποκαθίστανται.
Υπογράμμισε ακόμη ότι η τεχνική αυτή αφορά όχι μόνο τους αθλητές, αλλά και όλους όσοι έχουν προβλήματα με τους χόνδρους. Ανάλογα με την περιοχή της βλάβης ο ασθενής μπορεί να περπατήσει ακόμη και την επόμενη ημέρα μετά την επέμβαση. Όμως, για την πλήρη αποκατάσταση των αθλητών ώστε να είναι σε θέση να επιστρέψουν στο άθλημα, απαιτούνται 12 μήνες.
Την προσωπική του μαρτυρία κατέθεσε ο πρωταθλητής καταβάσεων (αλπικό σκι) Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση χονδροκυττάρων λόγω των σοβαρών βλαβών στα γόνατα και τους χόνδρους, που δεν του επέτρεπαν όχι μόνο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό αλλά ούτε και να κινηθεί.
«Είχα σοβαρές βλάβες στα γόνατα και στους χόνδρους σε σημείο που δεν μπορούσα να συνεχίσω των αθλητισμό। Λόγω των υγρών που είχα στα γόνατα είχα καθημερινούς πόνους και οι κινήσεις μου ήταν προβληματικές. Έκανα μεταμόσχευση χονδροκυττάρων και μετά την αποθεραπεία είμαι σε καλή κατάσταση και σε προαθλητικό στάδιο στο επίπεδο που ήμουν προηγουμένως», είπε.

Πηγή: Aiolika Nea

2 σχόλια:

Claudia Klein είπε...

Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκής εξασφάλιση, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι οδηγός φορτηγού και έπρεπε να πληρώσω για τα χρέη μου, προσπάθησα να αναζητήσω ένα προσωπικό δάνειο, αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι που ένας στενός φίλος μου με εισήγαγε σε έναν δανειστή που την βοήθησε να συγκεντρώσει κεφάλαια για μια επιχείρηση.
Έκανα επαφή με την Έλενα Νίνο για αίτηση δανείου ύψους 18.000 ευρώ και με μεγάλη μου έκπληξη, μου δόθηκε σήμερα ένα δάνειο.
Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και θέλω να παροτρύνω όποιον ενδιαφέρεται να λάβει δάνειο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με αυτό το email: elenanino0007@gmail.com