«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΕΠΕΙΓΟΝ! Κίνδυνοι για τα θεμελιώδη δικαιώματα των Ευρωπαίων στην δεύτερη ανάγνωση του «τηλεοπτικού πακέτου»

Διαβάστε το προσχέδιο επιστολής σε Ευρωβουλευτές και στείλτε το σε όσους περισσότερους μπορείτε. (οι διευθύνεις τους υπάρχουν στο τέλος της επιστολής)

Η ψηφοφορία διεξάγεται την Τετάρτη, 6/5/2009! Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο! Δράσε τώρα! Μπορεί να μοιάζει λίγο, αλλά μερικά emails από τον καθένα μας μπορεί να κάνουν διαφορά. Πολύ περισσότερο, μερικά τηλεφωνήματα.

Διευθύνσεις επικοινωνίας Ελλήνων ευρωβουλευτών

Κίνδυνοι για τα θεμελιώδη δικαιώματα των Ευρωπαίων στην δεύτερη ανάγνωση του «τηλεοπτικού πακέτου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ DIGITALRIGHTS.GR

Αθήνα 4 Μαίου 2009
Απειλή για τα ατομικά δικαιώματα και την ουδετερότητα του διαδικτύου ενδέχεται να αποτελέσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη δεύτερη ανάγνωση του Ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου για τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και υπηρεσιών -γνωστού και ως “τηλεπικοινωνιακού πακέτου”- που διεξάγεται την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαίου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υποκύπτωντας σε πιέσεις ειδικών συμφερόντων, το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να επικυρώσει αλλαγές στο ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο που θα περιορίσουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο και θα επηρεάσουν δυσμενώς τις ατομικές ελευθερίες, την κοινωνικοποίηση και την επιχειρηματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

...

Καλούμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

* Να ψηφίσουν υπέρ της ανεπιφύλακτης προστασίας του δικαιώματός μας στην ελεύθερη έκφραση και κοινωνική, πολιτική και οικονομική δραστηριότητα στο διαδίκτυο

* Να υποστηρίξουν τα δικαιώματά μας στην ισότιμη πρόσβαση και διανομή περιεχομένου, υπηρεσιών και εφαρμογών στο διαδίκτυο και να απορρίψουν κάθε κείμενο που αναφέρεται σε “νόμιμο περιεχόμενο” και επιχειρεί να επιβάλλει σχετικούς περιορισμούς ή εξαρτήσεις

* Να εγγυηθούν το θεμελιώδες δικαίωμα πρόσβασής μας στη δικαιοσύνη, και τον σεβασμό των αρχών της αναλογικότητας και του τεκμηρίου αθωότητας, απορρίπτωντας απερίφραστα κάθε απόπειρα συλλήβδην ποινικοποίησης της χρήσης του διαδικτύου, πόσο μάλλον της λήψης αστυνομικών μέτρων απ’ τους παρόχους χωρίς δικαστική παρέμβαση!

Περισσότερα


Διαβαστε και:

Προσχέδιο επιστολής σε ευρωβουλευτές για την 2η ανάγνωση του telecoms package

Stop στο Ψηφιακό Big Brother στην Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: