«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθαριστριών έξω από το ΥΠΟΙΚ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθαριστριών έξω από το ΥΠΟΙΚ

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 11:39
 
UPD:16:58
REUTERS/JOHN KOLESIDIS
«Θερμή υποδοχή» στην τρόικα επεφύλαξαν στο μεταξύ καθαρίστριες, οι οποίες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το κτήριο του υπουργείου.

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα πραγματοποίησαν καθαρίστριες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα οι συγκεντρωμένες αποδοκίμασαν κατά την άφιξή τους στο κτήριο τους εκπροσώπους των δανειστών ενώ ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργειου.
Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ) κατήγγειλε επίθεση σε βάρος των καθαριστριών από τα ΜΑΤ.
«Η απόπειρα βίαιης σύλληψης (από άτομο με πολιτική περιβολή), τα κτυπήματα και οι τραυματισμοί στις γυναίκες που καθημερινά διαδηλώνουν ειρηνικά και απαιτούν το αυτονόητο, (να συναντηθούν με τον υπουργό) είναι η βάρβαρη απάντηση, την οποία καλούμε να καταδικάσουν συνδικαλιστικοί  κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς», ανέφερε η Ομοσπονδία.
Για «ωμή αστυνομική καταστολή» έκανε λόγο και ο υπεύθυνος του ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης.
«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατόν, γιατί, προκειμένου να περάσει τις μνημονιακές πολιτικές της βάρβαρης λιτότητας και των μαζικών απολύσεων, εφαρμόζει όλο και περισσότερο αυταρχισμό, βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την επιβίωση του λαού αλλά και την ίδια τη δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Στρατούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: