«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων- ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!

“Μου στέρησαν την πατρίδα, αλλά δεν μπορούν να μου στερήσουν το μέλλον”, λέει αισιόδοξα η φωτογραφία… 

Και όμως πόσο υποκριτικό όταν παντού πια τους στερούν την ίδια τους τη ζωή! Την ζωή που προσπάθησαν να την κρατήσουν, διωγμένοι από τα σπίτια τους,  υπό την απειλή των όπλων του “πολιτισμού”.“Να ζεις οπουδήποτε στον κόσμο σήμερα και να είσαι εναντίον της ισότητας εξαιτίας της φυλής ή του χρώματος είναι σαν να ζεις στην Αλάσκα και να είσαι εναντίον του χιονιού”, μας υπενθυμίζει ο Faulkner, νομπελίστας συγγραφέας.

 Βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλοι οι άνθρωποι είναι ίσιοι, όλοι έχουν δικαίωμα να κινηθούν ελεύθερα πάνω στην γη, όλοι έχουν το δικαίωμα στην ευτυχία. Και όμως δεν έχουν το δικαίωμα όλοι μέσα στις… “πολιτισμένες” χώρες… Τα ανθρώπινα δικαιώματα έγιναν δυο λέξεις χωρίς ουσία,  από την στιγμή που οι άνθρωποι έπαψαν πια να έχουν ανθρωπιά.
Πως μέσα σε έναν αιώνα που η τεχνολογία είχε προχωρήσει τόσο, χάθηκε η έννοια της ανθρωπιάς;Πως μέσα σε ένα αιώνα που το χρήμα και το κέρδος είχε υπερπλασιαστεί όσο ποτέ άλλοτε στις τσέπες λίγων πάνω στην γη, οι πολλοί γίνονται ακόμα πιο φτωχοί, πιο αδικημένοι, έως και αναλώσιμα είδη;Πως και δεν καταλαβαίνουμε ότι όταν δεν σηκώνουμε ανάστημα για το δίκιο του διπλανού μας- όποιος και αν είναι αυτός- αύριο μπορεί να ακολουθήσουμε εμείς, τα παιδιά, η τα εγγόνια μας;ΠΩΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; 


Νύχτωσε και δεν μπορώ να κοιμηθώ... με την εικόνα ενός -παιδιού στην ουσία- βασανισμένο μέχρι θανάτου επειδή έτυχε να έχει άλλο χρώμα δέρματος πιθανών από τους δολοφόνους του… Ειρωνεία λοιπόν… αύριο γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των ΠροσφυγώνΜια ψυχή που θα μπορούσε να ήταν μέσα στο κορμί ενός δικού σας παιδιού! Ξεχάσατε ότι και τα παιδιά σας είναι πια μετανάστες σε άλλες χώρες στο κυνήγι μιας θέσης δουλειάς που θα τους φέρει την πολυπόθητη ανθρώπινη ευτυχία; ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ; Πως μπορείτε να ξεχάσετε ότι θα μπορούσε να ήταν το δικό σας παιδί; ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ: διότι ΕΙΝΑΙ -ΑΝΘΡΩΠΩΝ- ΠΑΙΔΙΑ!

Μην ξεχνάς λοιπόν:
Ο ρατσισμός είναι μια βρωμιά που την ανακάλυψαν οι πλούσιοι για να μπορούν να βασιλεύουν πάνω στους φτωχούς, που εφαρμόζοντας την, διαιρούνται.
ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ! 


Υ.Γ. Σήμερα προσπαθούν να υποστηρίζουν ότι "άλλο οι μετανάστες και άλλο οι πρόσφυγες". Με λίγα λόγια ο πρόσφυγας καταφεύγει σε άλλα κράτη υπό την απειλή της σωματικής του ακεραιότητας, είτε της ζωής του, για διάφορους λόγους… κατά μιας επίσημης ξεπερασμένης τερμινολογίας που καθορίστηκε πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση και πριν τα επιβαλλόμενα μέτρα λιτότητας από μια συντηρητική ηγεσία της ΕΕ, πριν καν από την διορισμένη κυβέρνηση της ελληνικής ολιγαρχίας.Επειδή κουράστηκα με τα επιχειρήματα σε οποιονδήποτε που ζει σε άλλο κόσμο, θα αφήσω εδώ ένα πρωινό σχόλιο ενός @φίλους μου στο fb:
“Οχι καλά τα πρώτα σημερινά νέα...
Πριν καλά-καλά ανοίξω τα μάτια μου...διάβασα...!!!!"Πάτρα: Στην πορνεία δεκάχρονα κορίτσια για 5 ευρώ! "Τι στο καλό γίνεται...Πιάσαμε την ...οικονομία και αφήσαμε την κοινωνία στη μοίρα της..???Η μήπως άρχισε η ρευστότητα στην αγορά και έρχεται η ...ανάπτυξη..??Πάντως το ζήτημα δεν είναι για καλαμπούρια...Το θεωρώ πολύ, μα πολύ σημαντικό...Αν και θα περάσει στα...μονόστηλα των εφημερίδων και θα εξαφανιστεί από τα τσοντοκάναλα...Ιδωμεν...Καλή δύναμη για τη συνέχεια...”

 Όποιος υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται περί της σωματικής ακεραιότητας όταν μιλάμε για δεκάχρονα παιδιά (η ότι αν έχουν αυτά τα παιδιά την τύχη να επιβιώσουν έως τα 16 τους δεν θα καταφεύγουν σε άλλα κράτη ως πρόσφυγες, αλλά ως μετανάστες) θεωρώ ότι δεν είναι μόνο από άλλη ήπειρο, αλλά από άλλο σύμπαν… ούτε καν παράλληλο. Διότι στην ζωή σημασία έχει η ουσία και όχι η όποια τερμινολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: